ini antara menu yg dihidangkan bersama mee kuah sup tulang semasa acara makan2 bersama keluarga mak su yg dtg ke rumah....
soft-sweet n sour...agar-agar laici...
AGAR-AGAR LAICISegenggam agar-agar dilarutkan bersama 2 cawan air
Gula secukup rasa
1/2 tin susu cair
1 tin laici buah diblender dan ditapis..(seratnya dibuang)
CARA2
Masak agar-agar bersama air..bila agar-agar larut tutup api dan tapis agar2 tersebut.
Masukkan semula ke dalam periuk dan masak lagi..tambahkan gula pasir..kacau
Setelah gula hancur masukkan pula laici yg diblender bersama airnya...biarkan ia mendidih baru masukkan susu cair..perlahankan api dan pastikan jgn kacau campuram tersebut biarkan ia menjadi seperti keladak...tutup api dan tuangkan perlahan2 kedalam bekas dan sejukkan dlm peti ais...
mana resepi marble kek nya...
ReplyDeletehe..he..malas nak taip la nih..ok la kalu ktie nak..nanti ja masukkan
ReplyDelete